Blomkålsgratin

4 pers.
1 blomkål
50 gr. smør eller margarine
1½ dl hvedemel
2 dl sødmælk
2 dl. kogevand fra blomkålen
4 æg
100 gr. skinketern
½ tsk revet muskatnød
salt og peber

2 spsk. rasp
lidt smør

Del blomkålen i små buketter, og kog det i ca. 4 min i vand, der lige dækker og er tilsat lidt salt. Lad det dryppe af i en sigte. Gem kogevandet.

Smelt smør/margarine og rør mel i. Kog et øjeblik.
Pisk mælk og kogevand i lidt efter lidt. Lad det køle lidt af og tilsæt derefter æggeblommerne 1 ad gangen, mens der røres godt mellem hver æggeblomme.

Rør salt, peber og muskatnød i.
Pisk æggehviderne stive og vend dem med blomkåls buketterne og skinketern.

Vend det hele sammen og hæld det hele i et smurt gratinfad.
Drys med rasp og kom små smørklatter over. Bages i ovnen ved 175 grader i ca. 1 time.