180 g. mel
100 g rørsukker
½ tsk. bagepulver
100 g smeltet smør
saft af 1 citron
3 – 4 store æbler
400 g Nestle´ sødet kondenseret mælk
Tænd for ovnen på 150 grader. Smør en tærteform ( 30 cm i diameter)
Bland mel, rørsukker og bagepulver.
Tilsæt de varme smør og rør dejen sammen. Pres dejen ud i tærteformen, i bunden og et par cm op ad siderne.
Hæld citronsaft i en skål og skræl æblerne. Fjern kærnehus og skær æblerne i smalle både.
Vend æblestykkerne i citronsaften og fordel dem på tærtebunden. Hæld den kondenserede mælk over æblestykkerne og sæt fadet i ovnen.
Bag i 15 min. ved 150 grader, sæt derefter temperaturen op til 175 grader. Bag videre i 55 min. Bagetid i alt 1 time og 10 min.
(opskriften er fra Mad & Bolig 17.09.12)
Min tærteform var for lille, så noget af det dejlige karamel løb ud over kanten, som det ses af billedet. Øv. Så husk formen skal være 30 cm i diameter. Spis tærten lun med vaniljeis eller creme fraiche til.
Min tærteform var for lille, så noget af det dejlige karamel løb ud over kanten, som det ses af billedet. Øv. Så husk formen skal være 30 cm i diameter. Spis tærten lun med vaniljeis eller creme fraiche til.