Disse osteboller er perfekte som snacks til velkomstdrikken eller et glas køligt hvidvin. De er superlette og hurtige at lave. beregn mange pr. person, de bliver hurtigt populære.
Ingredienser:
125 gr. hvedemel
1 3/4 dl vand
½ tsk salt
1 knivspids cayennepeber eller paprika
75 gr. smør
4 små eller 3 store æg
75 gr. revet ost
25 gr. parmesanost
125 gr. hvedemel
1 3/4 dl vand
½ tsk salt
1 knivspids cayennepeber eller paprika
75 gr. smør
4 små eller 3 store æg
75 gr. revet ost
25 gr. parmesanost
Varm vand, salt, peber og smør i en gryde.
Når det koger tages gryden af pladen og alt melet piskes i.
Sæt gryden tilbage på kogepladen og rør lidt længere ved svag varme, så dejen tørrer lidt.
Lad dejen køle lidt af, og rør derefter æggene i, et ad gangen, til dejen er blød og smidig.
Riv osten og bland den i dejen.
Sæt dejen på en smurt bageplade eller på bagepapir med to teskeer. Størrelsen på bollerne skal være som en valnød. Pensles med sammenpisket æg og drys Parmesanost over.Bages ved 200 gr. i ca. 10 min. til de er gyldne.
Serveres lune.
Lad dejen køle lidt af, og rør derefter æggene i, et ad gangen, til dejen er blød og smidig.
Riv osten og bland den i dejen.
Sæt dejen på en smurt bageplade eller på bagepapir med to teskeer. Størrelsen på bollerne skal være som en valnød. Pensles med sammenpisket æg og drys Parmesanost over.Bages ved 200 gr. i ca. 10 min. til de er gyldne.
Serveres lune.