Her er grundopskriften til flere slags sovs og stuvninger.
Ingredienser til grundsovs:
50 g smør eller margarine
2-3 spsk. hvedemel
3 – 5 dl. mælk/bouillon/suppe/sky fra stegning/kogning
Smelt smør/margarine i gryden
Tilsæt mel og pisk godt
Tilsæt mælk/suppe under omrøring.
BRUN SOVS:
1 portion grundsovs
kulør
½ spsk. sukker
salt, peber
Tilbered en portion grundsovs. Tilsæt kulør. Smag til med sukker, salt og peber.
PERSILLESOVS:
1 portion grundsovs
1 bundt persille
salt, peber
Tilbered en portion grundsovs
Skyl persillen og hak det i sovsen
Smag til med salt og peber
PEBERRODSSOVS:
1 Portion grundsovs
2 spsk. eddike
2 spsk. sukker
1 pose revet peberrod
salt og hvid peber
Lav en portion grundsovs. Tilsæt eddike, sukker og revet peberrod. Smag til med salt og peber.
Smag til og justere evt. med mere revet peberrod.