4-6 personer
¾ kg. skært oksekød i strimler
1 pk bacon i tern
1 stort løg
30 gr. smør
1 spsk. paprika,
1 lille dåse koncentreret tomatpure
1-2 dl. bouillon
3 laurbærblade
1 bakke champignon
2 dl. piskefløde.
salt og peber
Rens løget og skær det i skiver.
Brun først løg og bacon derefter kødet i en stegegryde.
Tilsæt salt, peber, paprika, tomatpure, bouillon og laurbærblade. Lad det simre i 1½ – 2 timer.
Rens og skyl champignonerne. Skær dem i skiver eller kvarte. Svits dem på en pande i lidt smør.
Når kødet er mørt tilsættes de svitsede champignon og fløden og retten koger yderligere 5 – 10 minutter.
Fisk laurbærbladene op og kasser dem.
Smag til, jævn med lidt maziana hvis nødvendigt og server.
Serverer bøf stroganoff med kartoffelmos.