Stegt sild med persillesovs

4 pers.

500 gr. sildefileter
4 spsk. rugmel eller hvedemel
salt og peber
margarine til stegning

persillesovs:
40 gr margarine
4 spsk hvedemel
½ l mælk (evt kan ½ delen være kogevand fra kartoflerne)
salt og peber
1½ dl hakket persille
Skyl sildefileterne under koldt vand og klip rygfinnen af.
Læg dem på køkkenrulle på et skærebræt.

Bland rugmel, salt og peber og vend sildene heri
Brun margarinen på en pande og steg sildefileterne ca. 3 – 4 min. på hver side.
Margarine smeltes i en kasserolle. Melet røres ud i margarinen.
Når melet er rørt ud i margarinen tilsættes mælken lidt efter lidt og under omrøring.
Sovsen koges op og koger et par min.
Persille skylles og hakkes fint.
Tag gryden af varmen og tilsæt persillen. Krydr med salt og peber.