100 gr. bacon i små tern
500 g hakket kalv og flæsk
1 dl rasp
1½ dl mælk
½ dl piskefløde
1 æg
1 spsk. dijonsennep
½ tsk. fintrevet muskatnød
salt og peber
1 knsp. sukker
Steg bacon på en pande. Tag det af, når det er fint gyldent, og hæld det i en skål/tallerken.
Bland alle ingredienser (også den gyldne bacon) til farsen og rør godt. Lad den stå og trække i 10 minutter.
Kom smør eller margarine på en pande og varm det op.
Form farsen til små kødboller.
Vend dem så de bliver stegt på alle flader og lad dem stege til de er gennemstegte.
Tag dem af og hold dem varme under stanniol.
Flødesovs:
sky fra stegning
75 gr. margarine
1½ spsk. hvedemel
1 dl piskefløde
½ l. oksebouillon
1 spsk. ribsgele`
1 spsk. roquefort
salt og peber
sovsekulør
Si stegeskyen i en gryde eller dyb pande. Tilsæt margarine og derefter mel. Pisk godt, og tilsæt piskefløde og bouillon lidt efter lidt. Lad det koge godt igennem nogle minutter. Tilsæt derefter ribsgele´ og roquefort samt salt og peber. Kog op igen, og lad sovsen koge et par minutter eller til den er tilpas tyk. Rør lidt sovsekulør i.
Kom kødbollerne i sovsen og varm forsigtigt op.
Serveres med kartoffelmos og ribsgele´
Der er lukket for kommentarer.