500 gr. hakket kalv og flæsk
1 æg
1 løg – fintrevet
3 – 4 spsk. rasp
2 dl mælk
salt og peber
1 selleri, ca. 500 gr.
30 gr. smør eller margarine
4 spsk. hvedemel
3 – 4 dl (ca.) kogevand fra selleri
1 dl mælk
Pynt: hakket persille
Rør kødet med salt, peber, æg og revet løg. Tilsæt rasp og rør derefter mælken i. Rør farsen godt igennem.
Sæt farsen i køleskabet, mens sellerien ordnes og koges.
Skræl og skær sellerien i tern på ca. 1 cm. Kog dem møre i letsaltet vand i 8 – 10 min. Der må gerne stadig være bid i.
Tag selleri ternene op med en hulske og hold dem varme.
Form farsen til kødboller med en dessertske, og kog dem ved svag varme 7 – 8 min. i vandet fra selleritern.
Tag kødbollerne op med en hulske og hold dem varme. Hæld kogevandet gennem en sigte.
Smelt smørret i en gryde. Rør melet i og kom kogevand i under piskning. Pisk mælk i, og lad saucen koge nogle minutter. Smag til med salt og peber.
Kom kødboller og selleritern i saucen og varm det igennem.
Server med ris eller kartofler. Drys med hakket persille.