1 kg svinekæber
1 porre
2 løg
4 gulerødder
4 – 5 fed hvidløg
1 dåse flåede tomater
3 laurbærblade
3 kviste frisk timian
2 dl oksebouillon
3 dl rødvin
salt og peber
2 dl piskefløde
kulør
Sæt Rømertopfen i vand i ½ time
Rens grøntsagerne og skær dem i grove stykker.
Hæld vand af Rømertopfen og læg grøntsagerne i bunden.
Brun svinekæberne og læg dem oven på grøntsagerne.
Tilsæt flåede tomater og bouillon (afkølet) samt rødvin. Krydr med salt og peber.
Læg låg på Rømertopfen og sæt den i en kold ovn. Tænd på 150 grader og steg i ca. 3 timer.
Tag svinekæberne op og si skyen. Kassér grøntsagerne. Kog skyen op med piskefløde. Tilsæt lidt kulør.
Server med kartoffelmos eller kogte kartofler samt kogte grøntsager eller en god salat.