7 stk:
180 gr mel
30 gr. sukker
½ tsk salt
2 tsk bagepulver
70 gr smør
1 1/4 dl kærnemælk
Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
Rør alle de tørre ingredienser sammen i en skål. Smuldr smørret i, og bland det godt.
Tilsæt kærnemælk og saml hurtigt dejen.
Rul dejen ud på bordet. Læg evt et stykke bagepapir på bordet til at rulle dejen ud på. Dejen skal være ca 2 cm tyk.
Stik 7 scones ud med et glas eller en rund udstikker c. 7 – 8 cm i diameter. Man kan også trille dejen til en aflang pølse, og så skære den i 7 stykker , som lægges på en bageplade med bagepapir.
Bages i ovnen ved 175 grader varmluft i 12 – 15 min.
VIGTIGT: Scones spises når de lige er kommet ud af ovnen. På grund af, at der er brugt bagepulver, er de ikke gode at gemme.
Kilde: Valdemarsro