Brombæris og citronis

De to slags is supplerer hinanden godt både i smag og farver.

Brombæris:

475 gr brombær

3 dl fløde

1 dl sukker

1 tsk citronsaft

Ismaskine: Start med at blende brombær. Kom derefter alle ingredienser i en ismaskine og kør til isen er god og blød. Kom i fryseegnet beholder og frys i et døgns tid.

Uden Ismaskine: Blend brombær og rør med sukker og citronsaft. Pisk fløden stiv og vend den i brombær/sukkerblandingen. Kom i fryseegnet beholder og frys i et døgns tid.

Citronis:

2 citroner

4 dl fløde

1 æggeblomme

1 dl sukker

1 knsp salt

evt. lidt gul frugtfarve

Ismaskine: Riv skallen af citronerne og pres saften af begge. Pisk æggeblommen med sukker. Bland citronskal og saft med æggeblandingen og tilsæt fløde, salt og evt. frugtfarve. Hæld massen i en ismaskine og kør til isen er god og blød. Frys i et døgns tid.

Uden ismaskine: Følg ovenstående men pisk fløden, inden den vendes i blandingen.

Server de to slags is med marengs og friske brombær.