Blomkålssuppe

 4 pers.
1 stort blomkålshoved (ca. 1000 g)
3 forårsløg
35 g smør
1 l hønsebouillon
2 laurbærblad
2 dl fløde
salt og peber
1 spsk citronsaft
1 tsk revet muskatnød
1 pk bacon i tern
Pluk blomkålen i små buketter. Rens forårsløg og hak dem fint. Læg noget af den grønne top fra forårsløg til side til pynt. Sauter blomkål og resten af forårsløg i smør under omrøring i ca. 3 – 4 min. uden at det tager farve.
Hæld bouillon ved, tilsæt laurbær og fløde, og lad blomkålen koge ved svag varme under låg i 15-20 minutter.Imens ristes bacontern i 3-4 min. på en varm pande. Kom det i skål, og stil det til side sammen med hakket top fra forårsløg. 
 Blend blomkålssuppen med en stavblender,
eller blend blomkål i en blender og hæld den tilbage i gryden. Varm suppen igennem, og smag til med krydderier. 
Top med ristede bacontern og forårsløg, og server med et godt brød.
 
Suppen er inspireret af Isabellas.dk, men tilrettet vores smag.