Fødselsdagsboller


16 stk.

50 gr. gær
2,5  dl mælk eller vand
125 g flydende margarine
50 g. sukker
1 tsk salt
1 æg
500 g. hvedemel

Bland mælk/vand og margarine i en kasserolle og varm det op ca 37 grader (fingervarmt)

Hæld det i en skål, smuldr gæren i og rør godt sammen. Bland mel med sukker og salt og tilsæt ca. halvdelen til dejen. Tilsæt æg og rør derefter resten af melblandingen i.
Det hele røres/æltes godt sammen.
Sæt dejen til hævning et lunt sted ca. ½ time med et viskestykke over.

Kom dejen på et meldrysset bord, og ælt den hurtigt igennem.
Dejen formes til boller og sættes på en bageplade med bagepapir på.

Hæver igen 30 min.
Pensles med vand, mælk eller sammenpisket æg.
Bages ved 200 grader i 10 – 12 min.