4 pers.
Kødsovs:
500 gr. hakket lammekød
1 løg
2 fed hvidløg
2 gulerødder
1 spsk. engelsk sovs
1 dl. rødvin (kan udelades)
2 dl. grøntsagsbouillon
2 spsk. tomatpurè
1 tsk. timian
salt og peber
1 spsk. olie eller smør
Kartoffelmos:
4 store bagekartofler
2 spsk. hvidløgsost
2 dl kogende mælk eller kogevand fra kartoflerne
50 g. smør
salt og peber
Pynt:
Grofthakket persille
Skræl gulerødder og riv dem, rens løg og hvidløg og hak dem fint.
Svits løg og hvidløg hurtigt i olie/smør. Kom lammekødet i og brun det. Tilsæt de øvrige ingredienser og lad retten småkoge i 10 – 15 min.
Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
Kartoflerne skrælles, skæres i mindre stykker og koges uden salt i ca. 15 min. eller til de er meget møre.
Mos kartoflerne og pisk de øvrige ingredienser i.
Hæld kødsovsen i et smurt ovnfast fad og fordel kartoffelmosen over.
Bag retten i ovnen i ca. 30 – 35 min. til den er gylden.
Pynt med grofthakket persille