Bund:
200 gr digestive kiks
100 gr. smør
Ostecreme:
200 gr flødeost
1,5 dl flormelis
1 stang vanille (kornene)
Saft og revet skal fra en citron
3 dl piskefløde
4 blade husblas
Solbærsirup:
100 gr. solbær
75 gr. sukker
Knus kiksene.
Smelt smør og bland kiksene i.
Læg bagepapir i en springform og fordel kikseblandingen heri. Sæt den i fryseren, mens ostecremen laves.
Pisk flødeost, flormelis, vanillekorn og citronskal sammen.
Pisk fløden til skum, og vend det i cremen.
Læg husblas i blød i koldt vand i 10 min.
Tag husblassen op af vandet, og smelt det i et vandbad.
Rør husblas ud i citronsaften og pisk det derefter i oste- flødeblandingen.
Fordel massen over kiksebunden og stil på køl 4 – 6 timer.
Kom solbær og sukker i en gryde og kog langsomt op. Køl af, og kom det på cheesecaken ved servering.